Skip to content
Links Het Oude Logo, Rechts Het Nieuwe Logo Van IPS Software Bv

Als bedrijf in joggingbroek of maatpak?

Als bedrijf kun je dat zeker, invloed uitoefenen op het beeld wat de wereld om je heen vormt. Elk bedrijf heeft een gezicht, uitstraling, identiteit. Die uitstraling kun je zelf bepalen. Met de kleding die je draagt, joggingbroek of maatpak, maar ook met je huisstijl en communicatiemateriaal.

IPS software is een bedrijf wat haar gezicht een professionelere, meer eigentijdse look wilde geven. Van hen kreeg ik de opdracht een nieuw logo en huisstijl te ontwerpen. Het bedrijf bestaat meer dan 15 jaar en heeft en klantenkring in (semi)overheid en (groot)handel. Het laatste product is MarketTools cloud; een slimme e-commerce oplossing voor groothandels. Over hun producten schrijven zij verder:

Het leveren van innovatieve producten op gebied van marketing en praktische maatwerk oplossingen dragen ertoe bij dat onze klanten hoogstaande service aan hun afnemers kunnen bieden en zich hierdoor kunnen onderscheiden.

Voor het logo hebben we een variabel ‘systeem’ gemaakt. Het basislogo bestaat ‘gewoon’ uit de bedrijfsnaam. De producten/diensten zijn voor IPS echter ook van groot belang. Daarom kunnen deze eenvoudig als variant van het logo aangemaakt worden.

Het nieuwe logo van IPS software bv en enkele varianten

Nadat het ontwerp van het logo was afgerond, zijn enkele basisdocumenten ontworpen zoals een visitekaartje, envelop en briefpapier. Dit papier moest gemakkelijk digitaal inzetbaar zijn voor diverse doeleinden. Het briefpapier is dan ook aangeleverd als afbeelding en pdf-document, maar ook als kant en klaar Microsoft Word template.

Nadat de huisstijl stond, waren ook de website en folder aan een update toe. Voor de website is een nieuw ontwerp gemaakt en dit is als Photoshop document aangeleverd. IPS heeft het ontwerp uiteindelijk zelf vertaald naar een werkende site. De site wordt momenteel nog verder aangevuld met relevante content. Voor communicatiemateriaal als de website en folders is ook de tekst van groot belang. Hier heeft IPS software zelf zorg voor gedragen. De folder is speciaal gemaakt om achter te laten bij een eerste kennismakingsgesprek of weg te geven op een beurs. Het geeft een korte impressie van met name MarketTools cloud en wat deze e-commerce oplossing kan betekenen voor een groothandel.

Multifunctioneel briefpapier, dubbelzijdig visitekaartje en een EA5/6 envelop voor IPS software
Het ontwerp voor de nieuwe startpagina van IPS software bv

Wil je als bedrijf ook je identiteit opnieuw neerzetten, opfrissen of ga misschien net starten? Studio Beeldwerken kan hierbij je ideale partner. Neem gerust eens contact op met mij of met één van de referenties.

Nieuws per categorie

Back To Top Studio Beeldwerken