Skip to content
Sfeervolle Foto Van Havermoutkoekjes

Bakken omdat het moet!

Om mijn productportfolio wat levendiger te maken, werk ik de komende tijd aan enkele food foto’s. Omdat ik de kans zag om het nuttige met het aangename te verenigen, trap ik af met een zelf gebakken koekje…

Food fotografie draait voor een deel om sfeer. Aan de ene kant gaat het om eten wat er lekker uit moet zien, aan de andere kant is het bij uitstek iets waar lifestyle in is verweven. Die verwevenheid kun je bijvoorbeeld merken in de vele foodblogs. De sfeer die ik wilde neerzetten, kun je typeren met woorden als warm, gezellig, namiddag, momentje voor jezelf…

Fotograferen van havermoutkoekjes

In de eerste shoot beperk ik mij tot bestaand licht. Zoals je in bovenstaande foto kunt zien, komt het licht hoofdzakelijk van achteren en gedeeltelijk van rechts. Met simpele middelen zoals aluminiumfolie en witte stukken foamboard zorg ik voor de nodige reflectie, om de onderwerpen wel goed uit te lichten. Ik werkte hier met de zelfontspanner en hield de ‘reflectieschermen’ met de hand vast.

Naast de hoofdfoto zie je hier ook nog het shot van bovenaf, waar alleen de koekjes op staan. O ja, en voor de liefhebbers, het is een baksel van havermout.

Zwart-wit foto van zelfgebakken havermoutkoekjes

Nieuws per categorie

Back To Top Studio Beeldwerken