Skip to content
Bedrijfsfotografie | Kuyer Metaal

Bedrijfsfotografie

Een beeld zegt meer dan woorden; krachtige, professionele bedrijfsfoto’s kunnen de merkidentiteit van jouw organisatie aanzienlijk versterken. Foto’s spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de uitstraling van je website, sociale media, brochures, flyers en andere communicatiemiddelen. Wil jij opvallen en professionaliseren? Laat de bedrijfsfotografie dan over aan Christian Reijnoudt – Studio Beeldwerken.

In goed overleg bespreken we wat voor beelden je nodig hebt. Wil je ‘eigen mensen’ in beeld, een product of bepaalde techniek zichtbaar maken? Daar komen we met elkaar achter en we bespreken hoe dit het beste in beeld is te vangen.

Werken met een beeldbank

Veel bedrijven werken met een beeldbank. Deze verzameling foto’s wordt actueel gehouden en bevat de beelden waarmee je als bedrijf of organisatie naar buiten treed. Het is goed om deze regelmatig van een update te voorzien, zodat je beeldmateriaal blijft passen bij de tijd en je bedrijf. Als bedrijfsfotograaf kan ik je helpen bij het opzetten en onderhouden van zo’n beeldbank.

Voorbeelden van bedrijfsfotografie

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van opdrachtgevers die Studio Beeldwerken hun organisatie, product of waarden in beeld liet brengen. Opdrachtgevers komen uit heel uiteenlopende sectoren zoals de zorg, ICT, interieurbouw en in interieurvormgeving, technieksector, architectuur, bouwbedrijven en niet te vergeten communicatiebureaus en ontwerpstudio’s.

Bedrijfsfotografie

Bekijk hieronder enkele voorbeelden van bedrijfsfotografie. Wil je meer zien? Check dan de portfolio met bedrijfsfotografie van Studio Beeldwerken.

Bedrijfsfotografie volgens een ‘Brandguide’

Als fotograaf werk ik regelmatig aan de hand van een brandguide. Zo’n document wordt gemaakt bij de totstandkoming van je merk(identiteit) en beschrijft (en laat zien) aan welke voorwaarden het beeldmateriaal moet voldoen. Het is een handig uitgangspunt als we met elkaar bepalen welke foto’s ik maak en welke stijl we nastreven.

Bedrijfsreportage of een goed concept?

Het maken van een bedrijfsreportage levert je goed en relatief veel algemeen beeldmateriaal op voor diverse doeleinden. Als je communicatieafdeling werkt met veel beeld, is dat lekker, want je kunt makkelijk variëren. Met een bedrijfsreportage fotograferen we een aantal facetten van je bedrijf of organisatie, zonder al teveel in te grijpen in de dagelijkse gang van zaken. Het is een mooie registratie van ‘hoe het gaat’. De praktijk is alleen vaak dat je ook best wel wat beelden hebt waar je uiteindelijk tóch niets mee doet.

Werken volgens een duidelijk concept en doel heeft de voorkeur. Een goede afstemming vooraf is noodzakelijk en de aanpak van de fotografie is meer ‘volgens een concept’ en met een duidelijk doel voor ogen. Tijdens de fotoshoot zetten we de dingen naar onze hand, waarmee we ervoor zorgen dat je precies die beelden krijgt die je nodig hebt en precies dat laten zien wat je uit wilt stralen.

Aan de slag?

Wil je ook met Studio Beeldwerken aan de slag om je bedrijf goed in beeld te brengen? Ik denk graag met je mee, dus neem contact op via het formulier of bel 0616 512 287.

Back To Top Studio Beeldwerken