Skip to content
Het nieuwe logo en huisstijldocumenten van Stichting De Steenrots

Beschikbaar voor de zorg…

Ja, Studio Beeldwerken is ook beschikbaar voor de zorg. Stichting De Steenrots was toe aan een volgende stap in hun ontwikkeling, ook op het gebied van presentatie en communicatie. Inmiddels is er al geruime tijd sprake van een fijne samenwerking met Stichting de Steenrots in Katwijk.

Qua vormgeving was er van alles een eerste versie beschikbaar waaronder een logo, huisstijldocumenten en website. Omdat de organisatie ontwikkelde ontstond ook de behoefte aan een nieuwe, moderne uitstraling, met een professioneel en consistent beeld naar buiten toe.

Met het bestaande beeldmateriaal in gedachten, zijn de nieuwe uitgangspunten gedefinieerd. Het beeld van de steenrots als schuilplaats, moest terugkomen in het logo. Het herbergt een groot contrast, steen, rots, scherpte, rauw, tegenover begrippen als schuilen, zorg en een warm thuis. De essentie die terugkomt in het logo gaat erom dat bij De Steenrots mensen werken die hart hebben voor kwetsbare mensen en deze een thuis bieden.

De kleuren zoals deze in gebruik waren, vormden de basis voor het nieuwe kleurenpalet. Dit is uitgebreid om het wat veelzijdiger bruikbaar te maken. Ook is duidelijker een hoofdkleur bepaald, die alles ‘bij elkaar houdt’.

Nieuw webdesign voor Stichting De Steenrots

Webdesign

Na de oplevering van de nieuwe huisstijl, de benodigde templates voor de documenten en de bewegwijzering, werd ook een start gemaakt met de nieuwe website. Voor De Steenrots is de website een plek waar zij allereerst informatie verstrekken over wat zij doen. Tegelijk bieden zij uiteraard de mogelijkheid aan om met de organisatie in contact te komen. De tekstuele informatie helder en gestructureerd aanbieden was daarom groot belang. De bestaande paginastructuur is door de werkgroep kritisch tegen het licht gehouden. De beschikbare informatie is herschreven en heeft een nieuwe plek gekregen met een duidelijke afname in het aantal pagina’s.

Net zo belangrijk als de tekst, was het zichtbaar maken van de betrokkenheid en warmte die de organisatie kenmerkt. Het kleurenschema en de fotografie draagt in hoge mate hieraan bij. De website als geheel product toont en verwoordt nu als het ware het gezicht van deze mooie organisatie.

Wil je ook advies voor je communicatie, professionalisering van je website of heb je een goede set foto’s nodig? Neem contact op met Studio Beeldwerken!

Nieuws per categorie

Back To Top Studio Beeldwerken