Skip to content
Uitzicht over Amsterdam vanaf de A'DAM toren

Ik zag mijn kans schoon…

Open blijven staan voor je omgeving terwijl je aan het werk bent, is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je gefocust bent tijdens je werk en een opdracht goed af moet ronden. Zelf vind ik dat een uitdaging, om mijn ogen in m’n achterhoofd altijd open te houden en te registreren wat er nog meer gebeurt. Elke fotograaf traint zichzelf daar min of meer in. Daarvoor moet je de kansen zoeken, zien én benutten. Soms pak ik ook wel eens een kansje voor mijzelf.

Afgelopen najaar leverde het mij een mooie plaat op. Ik legde een feestje vast in de A’DAM toren en helaas was het grijs en mistig weer. Vooraf hoopte ik namelijk om even van dat briljante uitzicht over Amsterdam te kunnen genieten en een mooie plaat te schieten. Terwijl ik toastende gasten fotografeerde, kwam het uitzicht over Amsterdam langzaam tevoorschijn. De bewolking trok weg en in de avondschemer, kon ik toch nog even mijn ‘A’DAM plaat’ schieten vanaf het dakterras. In de hoop op goed materiaal, keerde ik weer terug naar het feestje, om daar mijn ‘echte’ werk af te maken.

Het resultaat mag er wat mij betreft zijn. Een mooi panoramisch beeld over Amsterdam, niet in typisch fotoweer met een (avond)zonnetje, maar eerder wat rauw en stads. Wil je een print van dit beeld in je kantoor, laat het me weten en ik leg je graag wat mogelijkheden voor.

Nieuws per categorie

Back To Top Studio Beeldwerken