Skip to content
Interieurfotografie | Winkelinterieur

Interieurfotografie

Het fotograferen van een interieur is best een uitdaging. Het controleren van licht en kleur(temperatuur) en daarbij het pakken van de juiste sfeer zijn niet vanzelfsprekend. Studio Beeldwerken heeft jarenlange ervaring in het fotograferen van interieurs. Opdrachtgevers komen uit diverse sectoren zoals architecten, projectinrichters, leveranciers van meubels, meubelmakers en interieurbouwers of producenten van bijvoorbeeld vloeren.

Een goede interieurfoto

Wat een goede interieurfoto is, stemmen we samen af. Dat klinkt gek, maar elke opdrachtgever ziet graag zijn eigen accenten en heeft een bepaalde sfeer voor ogen. Uiteraard zorg ik ervoor dat het interieur de boventoon voert. ‘Buiten’ is minder nadrukkelijk aanwezig in het beeld. In veel gevallen werk ik met een speciale tilt-shift lens, waarmee ik gemakkelijker een beeld op kan bouwen uit meerdere foto’s. Zo kunnen bijvoorbeeld ook panoramabeelden gemaakt worden. Op locatie vergt dat meer tijd, maar dat komt de kwaliteit van het beeld zeker ten goede.

Interieurfotografie

Bekijk hieronder enkele voorbeelden van interieurfotografie. Wil je meer zien? Check dan de portfolio met interieurfotografie van Studio Beeldwerken.

Zoals te zien is in de voorbeelden, fotografeer ik op diverse locaties zoals scholen, ziekenhuizen, particuliere woningen en kantoorpanden. Omdat elke opdracht zijn uitdagingen heeft, bespreken we vooraf wat het eindresultaat moet zijn. Voor het maken van de offerte en mijn beeldvorming vooraf, zijn tekeningen of referentiefoto’s zeer welkom en helpend. Zo kunnen aandachtspunten bekeken worden en kan de eindgebruiker van het pand waar nodig nog voorbereidingen treffen.

Net zoals bij architectuurfotografie is de nabewerking van interieurfoto’s belangrijk. Het maken van goede foto’s is pas de eerste stap. In de tweede stap, de nabewerking, maak ik van deze foto’s het beeld wat je nodig hebt. Ik breng de foto nog meer tot leven en zorg dat het aansluit bij je verwachtingen. De aandacht die besteed wordt aan het beeld, zie je terug in hoogwaardige interieurfoto’s, scherp, levendig en met de juiste sfeer.

Just focus!

Wil je ook met Studio Beeldwerken aan de slag om je interieurproject goed in beeld te brengen? Ik denk graag met je mee, dus neem contact op via het formulier of bel 0616 512 287.

Back To Top Studio Beeldwerken